Alle samlinger
Forskjellige typer avtaler 🔍
Noen råd for å unngå strømavtalefellene
Noen råd for å unngå strømavtalefellene
Motkraft avatar
Skrevet av Motkraft
Oppdatert over en uke siden

Råd 1

Unngå å kjøpe strøm av noen som ringer på døren, ringer deg på mobilen, stopper deg på gaten eller prøver å få deg til å bytte strømleverandør i en butikk hvor du er inne for å kjøpe noe helt annet enn strøm. Uansett hva du tilbys av slikt direkte salg, er det sjelden du får den beste avtalen der. Ofte følger det med unødvendige tilleggsprodukter som du ikke legger merke til.

Råd 2

Sammenlign. Det er ingen ting i veien for å ta med deg det tilbudet du får ved direktesalg hjem og sammenligne det i ro og mak med det du har fra før. På spotprisavtaler så vil strømprisen være den samme uansett, så her gjelder det å sammenligne alt som går til strømselskapet. Dette vil være fastledd, påslag og andre gebyrer.

Råd 3

Sjekk egen strømregning jevnlig. Hvis du har fastpris, og den er bundet til en viss tid, bør du sjekke når den nærmer seg utløp. Har du spotprisavtale uten bindingstid bør du sjekke et par ganger i året, og i alle fall når prisgarantien for den første avtaleperioden går ut. Sjekk at ikke faste priselementer har skutt i været.

Råd 4

Sjekk varigheten på avtalen din. Mange har latt seg friste av gode strømavtaler som i praksis er kortvarige kampanjer. Noen av avtalene er så gode at de til og med har negative prispåslag, slik at strømselskapene betaler deg for å bruke strømmen. Prisen øker imidlertid ofte etter den korte kampanjeperioden, og da kan det bli dyrt.

Noen forbrukere utnytter dette bevisst, og surfer fra kampanje til kampanje. Men det forutsetter at du er bevisst og bruker en del tid på det. De fleste orker ikke å bytte strømleverandør så ofte, men vil heller ha en god strømavtale som bare kan skure og gå.

Råd 5

Sjekk påslaget. Det er ganske stor variasjon mellom de dyreste og billigste spotprisavtalene. Når strømprisen er så høy som nå, vil påslaget riktig nok drukne litt på strømregningen uansett om det er 1 eller 10 øre. Men forskjellen kan likevel utgjøre en god del i løpet av et år.

Råd 6

Unngå ventestrøm når du flytter. Dette er den aller dyreste strømmen. Når du flytter inn i en ny bolig må du kontakte en strømleverandør og opprette en ny strømavtale. Hvis du ikke gjør det, er selskapet som eier strømkablene der du bor pålagt å bringe strøm hjem til deg. Dette er mye dyrere enn vanlig strøm.


Hentet fra VG

Svarte dette på spørsmålet?