OBS! Strømstøtten vil bli trukket fra nettleien din, og er basert på snittprisen i det området du bor i og strømforbruket ditt.


Strømstøtte

Regjeringen øker støtten som skal hjelpe husholdninger med å håndtere rekordhøye strømpriser gjennom vinteren. Støtten vil fortsatt komme på fakturaen du får fra nettselskapet ditt, og kommer ikke på fakturaen du får fra oss.

Ingen strømkunder trenger å gjøre noe praksis, da dette vil skje automatisk. Om du får en kompensasjon som er høyere enn nettleien din, så vil du få denne summen utbetalt til din bankkonto av nettselskapet ditt. Alle strømkunder får strømstøtteordning uavhengig om nettleien kommer separat eller på samme faktura. Dersom du har spørsmål vedrørende støtten så kan du høre med nettselskapet i ditt område. Vi vil være behjelpelig med andre henvendelser

Hva får du i strømstøtte?

Strømstøtten er basert på snittprisen i det området du bor i og strømforbruket ditt. Den fungerer slik at du får tilbakebetalt 90 prosent* av gjennomsnittlig strømpris for ditt prisområde på det som overstiger 70 øre per kWh (eks. eventuell mva.).
*strømstøtten har en stønadsgrad på 90 prosent fra desember 2022 til og med mars 2023. April til og med september er stønadssatsen 80 prosent, og fra oktober til og med desember 90 prosent. Regjeringen har foreslått at ordningen om strømstøtte forlenges ut 2024 dersom strømprisene holder seg like høye.


Hvem får strømstøtte?

Strømstøtteordningen gjelder alle privatkunder for husholdninger/boliger med inntil 5.000 kWt per måned. Du får ikke kompensasjon på din hytte eller fritidsbolig.Svarte dette på spørsmålet?